Research

Om du inte vill att vinst eller förlust ska hänga enbart på tur så behöver du göra din research när det gäller oddsspel. Ju mer information du kan ta reda på i förväg desto bättre känsla kommer du få för hur du ska satsa. Ta reda på så mycket som möjligt och analysera det du fått reda på. Då är det betydligt lättare att spela och du kommer inte vara helt hänvisad åt slumpen. Med tanke på detta är det ett bra tips för dig som är nybörjare på betting att hålla dig till ett par sporter i taget. Det är även en god idé att börja med en sport som du redan är intresserad av och har lite koll på. Då vet du bättre vad det är som spelar någon roll för hur det kommer att gå i en match.

Vad kan påverka utfallet i en match i lagsport?

Här kommer en lista på checkpunkter:
  • Vilken nivå ligger lagen på när det gäller hur bra dem brukar spela i allmänhet?
  • Hur ser det ut när det kommer till skador och sjukdomar?
  • Kolla väderleksrapporten inför matchen om den spelas utomhus.
  • Är lagen bättre när dem spelar borta- eller hemmamatch?
  • Vem är tränare och har något lag nyligen bytt tränare?
  • Hur ser motivationen inför matchen ut? Är det till exempel något av lagen som riskerar att flyttas ner?
  • Behöver något av lagen göra en besvärlig resa för att ta sig till matchen?
Detta är alltså några av de saker som du kan titta på inför en satsning. Saker som är bra att ha i bakhuvudet när du tittar på oddsen och bestämmer sig för vad du ska lägga dina pengar på. Något du kanske inte tänker på som nybörjare är att all den här inhämtningen av information inför ett vad är något som du behöver teknik för. Det kan ta ett tag innan du behärskar konsten att ta reda på den information du behöver personligen helt enkelt. Det kan även ta ett tag innan du lär dig att analysera informationen på ett sätt som hjälper en att välja också. Detta gör att vi rekommenderar dig som nybörjare på oddsspel att läsa i olika forum på nätet. Det finns många bettingforum online där du kan få riktigt bra tips för hur du ska gå tillväga. Där kan du se både nya och erfarna spelare diskutera betting på odds.

Vad kan påverka utfallet inom hästsport?

Det är välkänt att betting på lagsport och hästsport är väsensskilt. Först och främst finns inte laghänsyn inom hästsport. Det är alltid en fråga om jockey och häst i samspel, och det går inte att kalla dem för ett lag direkt. Dessutom påverkar sällan jockeyn resultatet i någon större utsträckning inom hästsport. Amatörer tävlar ofta sida vid sida med professionella. Det är inte heller ovanligt att amatörer vinner stora race. Vi kan därför sluta oss till att det viktigaste inom hästsport är hästen. Problemet är dock då, att hästar vanligen springer väldigt få lopp under sitt liv. De är dessutom välkända för att vara lynniga. Hur ska man då hantera detta? Det har visat sig att detta är ett välkänt problem, och ett problem som många mycket intelligenta personer har arbetat på länge. Idag, med utvecklingen av maskininlärning och dylika modeller, så har man kommit närmre svaret. Faktum är att en man som heter Bill Benter tjänat miljarder på detta, och har valt att berätta sin historia först nu. Det tyder uppenbarligen på att det varit en svår nöt att knäcka. Det finns inget enkelt svar på vad som påverkar utfallet inom hästsport. En bra början är att läsa artikeln om Bill Benter som är länkad ovan, och därifrån börja sin efterforskning. horses

Välj bland olika spelformer

En sak du kommer att upptäcka när du ger dig in i bettingvärlden är att det finns hundratals olika spelformer att välja mellan. Det är alltså inte "bara" att satsa utan du måste välja hur du ska spela. De allra vanligaste spelformerna känner du säkert igen, tipset från Svenska spel är ett sådant. Alltså där det gäller att gissa resultat eller 1X2 som du också kallar det. Det är den vanligaste spelformen av alla. Det gäller alltså att förutspå om det kommer bli hemmavinst, oavgjort eller bortavinst. En del spelbolag kallar även den här spelformen för matchvinnare. Sedan har vi den spelform som helt enkelt heter Resultat. Där gäller det att förutspå det exakta slutresultatet i siffror. Det vill säga, om det blir 1-1, 1-2, 0-0, 1-0 och så vidare. Den spelform som är populärast just nu och som alla gillar, oavsett om dem spelat länge eller är nybörjare är den som kallar för Över/under. Där ska du förutspå hur många mål det kommer att göras i en match med hjälp av en gräns. Om det gäller fotboll brukar gränsen ligga på 2,5 och då ska du alltså satsa på om du tror att det kommer bli fler eller färre mål än så i den matchen. Är det hockey du spelar på så brukar gränsen dras vid 5,5 och du ska satsa på över eller under. Den sista vanliga spelformen vi tar upp är Vinnare. Här gäller det inte vilket lag som ska vinna en specifik match utan det är ett betydligt längre perspektiv det handlar om. Nämligen vilket lag som kommer att vinna en hel liga eller serie.