Olika sporter

I dagsläget kan du i princip lägga odds på vad som helst, allt från fotboll till e-sport. Det finns dessutom många bettingsidor som erbjuder sina nya spelare fina bonusar om du väljer att spela hos dom. Då du oddsar kan du välja allt från matchresultat till vilka personer som kommer göra mål, till det exakta resultatet.

Betta stort på fotboll

Just att lägga odds på fotbollsmatcher är oerhört populärt. Det vanligaste oddset är att betta på matchvinnaren, eller att det blir oavgjort. Det finns mängder med olika fotbollsturneringar runt omkring på jorden, och många väljer att spela på sitt favoritlag. Om du inte har så stor koll på diverse ligor kan du alltid spela på Sverigematcher, exempelvis EM eller VM landskamper. Oddsen baserar på hur stor sannolikheten är att någonting ska hända. Exempelvis kan det vara att en specifik spelare ska göra det första målet i matchen. Om spelaren i fråga är känd för att vara en duktig målskytt är givetvis oddsen lägre - du vinner mindre än om du skulle ha lagt odds på att en spelare som sällan brukar göra mål faktiskt sätter den.

Att spela på trav

Trav är oerhört populärt i Sverige, de flesta har nog hört talas om V75. Men hur fungerar då trav? Hur vinner man? Då du spelar på trav kan du vinna på 5, 6 eller 7 rätt. Där ger givetvis 7 rätt den högsta vinsten. Det finns såklart olika system att spela på. De klassiska är vem som vinner loppet, vilken plats en specifik häst kommer, samt trio och tvilling. Trio och tvilling innebär att hitta de två första och tre första i själva loppet. Om du inte vill läsa på om hästarna så kan du alltid köpa en Harry Boy. Den produkten väljer systemen åt dig automatiskt.

Att lägga odds på hockeymatcherhockey goal

Även i ishockey är det populärt att lägga odds. Ungefär som fotboll lägger du även här på exempelvis matchvinnare, resultat, vem som gör det första målet och så vidare. Under en hockeyturnering kan du lägga flera odds och baka ihop dessa. Detta ger i regel högre vinst, men du måste sätta samtliga odds för att vinna. Ett exempel kan vara att du väljer att en specifik spelare ska göra mål och samtidigt lägger du odds på vem som vinner matchen. Då multipliceras oddsen och om du lyckas pricka in båda blir det en fin vinst.

Odds på ditt favoritlag i e-sport

Counter-Strike, League of legends, World of Warcraft, PubG, DotA och Fortnite är bara några av dom extremt populära onlinespelen som finns ute idag. I takt med att intresset ökade har dessutom många spelbolag valt att skapa betting för just e-sport. På liknande sätt som exempelvis fotboll och hockey kan du lägga odds på det lag du tror kommer vinna. Vilket resultat det blir och så vidare. E-sport har blivit enormt stort under senaste åren, idag omsätter e-sporten flera miljarder kronor per år, och växer för varje vecka som går. Dota 2 är det spel som omsätter mest av alla onlinespel idag, i form av prispengar. På drygt 900 turneringar har prispengar för mer än 140 miljoner DOLLAR delats ut till vinnande lag.

Det är roligare att kolla på golf med lagt bet

Golf är också en enormt stor sport, och många människor tycker om att spela på sin favorit. Här kan du exempelvis lägga odds på vem du tror ska vinna en specifik turnering. Att spela på golf ger ofta ganska stora vinster, då oddsen är relativt höga. Är det Jordan Spieth, Dustin Johson eller kanske till och med Tiger Woods som lyckas skrälla under The Open Championship 2018? Även för dig som kanske inte är så intresserad av just golf kan ett mindre odds göra hela upplevelsen betydligt mer spännande. De flesta bettingsidor som finns idag erbjuder sina spelare att betta på golf.

Volleyboll, en växande sport med fina odds

De flesta har nog spelat volleyboll någon gång, det är dock oerhört häftigt att se proffs spela. Det går oerhört snabbt och du vet själv att sporten kräver enormt samarbete inom laget och det gäller att reflexerna är trimmade. Om du vill lägga ett odds under en volleybollturnering är det väldigt enkelt. Du kan spela på matchvinnare, handikapp, resultat efter avslutade set och så vidare. Du kan även lägga odds på rätt resultat.

Handboll är en sport där det aldrig står still

I Sverige är handboll en ganska stor sport, och vi har ett internationellt erkänt duktigt herr och damlandslag, det är många svenskar som väljer att spela på sitt land under mästerskap. Liksom de flesta andra sporter kan du här lägga odds på vilket lag du tror kommer vinna matchen eller hela turneringen, du kan även spela på totalt antal mål som gjorts under matchen, vilken spelare som gjorde flest mål och vad slutresultatet blir. Då handboll är en sport där det ofta blir mycket mål kan det ibland vara lite klurigt att pricka in exakt rätt resultat, men om du lyckas brukar vinsten vara stor.

Simning, sporten som kräver stor muskelkraft och kämpaglöd

Sverige har länge varit en av världens bästa länder inom just simning, ett exempel är Therese Alshammar som tagit hela 72 internationella mästerskapsmedaljer. Just nu är det Sarah Sjöström som är Sveriges stora hopp inom simning, med sina 14 VM och EM medaljer rankas hon idag som en av världens bästa simmare, speciellt inom fjärilsim och frisim. Under olympiska spelen i Rio de Janeiro 2016 var det många som bettade på att Sarah Sjöström skulle ta hem OS medaljen i 100 meter fjärilsim, vilket hon också gjorde. Simning är en rolig sport som alla kan spela på.