Hockeybetting

Ishockey en av de absolut tuffaste sporterna, tempot på isen kan vara riktigt högt. Att betta på hockey är därför något speciellt. Faktum är att hockeybetting skiljer sig från många andra sporter. Vad ska man då tänka på för att komma igång? Hur funkar live odds och vilka spelformer erbjuds? Den här guiden ger all information som behövs för att komma igång med hockeybetting. Häng med!

Populärt i Sverige

Hockey har någon av en särställning i Sverige. Att betta på hockey är väldigt populärt, och faktum är att sporten hör till trion av de mest populära bettingsporterna bland svenskar. Hockey, fotboll och trav är det tre populäraste spelformerna i vårt avlånga land. Dessutom har så klart Tre Kronor sett till att öka intresset för hockeybetting rejält. För att komma igång med betting gäller det så klart att ha en grundläggande koll på hur spelet fungerar och vilka spelformer som erbjuds.
  • Singel
Den vanligaste spelformen i NHL kallas för "singel", och bettaren ska helt enkelt spela på vinnaren av matchen.
  • Kombinationsspel
En betydligt större utmaning bjuder kombinationsspelet på. Som namnet antyder kommer flera bets att kombineras, och för att ta hem vinsen måste samtliga bets gå hem. Förutom att spela på vinnande lag kan man till exempel betta på målvaktens insats samt hur många mål det blir totalt i matchen.
  • Systemspel
Den som vill spela under en längre tidsperiod kan välja så kallat systemspel. Det här handlar om bet som kanske löper över en hel säsong.

Livebets höjer spänningen

Inom hockey har man så klart även valet när man vill betta. Det är möjligt att spela innan spelarna går ut på isen men även spela på live bets. Just live betting blir allt mer populärt och det här är en spelform som många spelbolag kan erbjuda.hockey player Vilka matcher som man kan erbjuda varierar så klart, så kika gärna under live sektionen för att se aktuella matcher. Självklart är intresset extra stort vid de stora mästerskapen som VM och OS. Vilka typer av spelformer erbjuds då inom livebetting?
  • 1X2
Precis som på en NHL-singel gäller frågan vilket av lagen som kommer kamma hem vinsten.
  • Slutresultat
Vilket slutresultat kommer matchen ha sett till antalet mål? Det är en annan typ av spelform.
  • Spelperiod
Tempot är ju högt i hockey och en match kan vända snabbt. I jämförelse med fotboll behöver man knappast vara orolig för målsnåla resultat. En spännande spelform inom livebetting är att satsa på vilket lag som vinner en viss spelperiod.
  • Under/Över
En annan populärt spelform inom hockey är live betting är Under/Över. Oftast är siffran satt till 5,5. Uppgiften är att då att betta på om resultatet kommer vara under/över 5,5.
  • "Första lag att göra mål"
Inom livebetting kan man så klart även sätta ett bet på vilket av laget som gör matchens första mål.
  • "Sista laget att göra mål"
Som hörs på namnet: ett bet på vilket av de mötande lagen som gör matchens sista mål.

Strategier för hockeybetting

Efter att ha sett vilka spelformer som erbjuds så kommer ju frågan hur man skapar en vinnande strategi för hockeybetting. Precis som i alla andra sporter är det viktigt att ha koll på tidigare statstik. Genom att gå igenom tidigare matcher skapas bättre bild av kommande utmaningar. Det är så klart viktigt att bedöma så väl individuella spelare som laget som helhet. Nyckelspelarnas dagsform är mycket viktig för slutresultatet. Proffsbettare brukar dessutom alltid ta en närmare titt på spelschemat. Om laget har en tuff match bakom sig kan det självklart även påverka kommande match.

Bettingsidor - vilken ska man välja?

En annan viktig fråga är så klart vilket bettingbolag som man ska välja? Det finns idag mängder av alternativ. De flesta bolag erbjuder spel på mängder av matcher och till de populäraste ligorna hör SHL, NHL och Elitserien. Om man vill testa på flera bettingsidor kan det vara en god idé att passa på att hämta hem någon form av oddsbonus. Den ger helt enkelt bettaren chansen att spana in de olika uppläggen och se vilka odds som bolagen kan erbjuda. Ibland kan skillnaderna vara stora, inte bara då det gäller odds utan även villkor, och därför är det bra att jämföra de olika uppläggen med varandra. Dessutom brukar spelbolagen locka med mängder av bra kampanjer i samband med de stora mästerskapen, vilket bettaren kan tjäna en hel del på.

Ta chansen att betta på ishockey

Den som vill betta på hockey har alltså mängder av alternativ i dag . Det finns möjlighet att göra allt från enkla bets på vinnaren i en specifik match till avancerade kombinationsspel i flera olika ligor. Dessutom kan live odds bjuda på en alldeles särskild typ av spänning för den som bettar. Den som vill komma igång med betting på hockey kan så klart välja att börja med någon av de enklare spelformerna, och låta utmaningen blir större med tiden. Spel erbjuds idag så klart på alla typer av plattformar. Det går precis lika bra att betta via datorn som surfplattan. Så varför inte ta chansen sätta en peng nästa gång Tre kronor kliver ut på isen eller i preimärmatchen av NHL? Lycka till!