Hästbetting

Trav och hästkapplöpning är väldigt populärt i Sverige. Varje år så arrangeras mängder av travtävlingar. Att komma igång att spela på trav är också väldigt enkelt och det finns många spelbolag som erbjuder fördelaktiga oddsutbud på trav och galopp. I den här guiden får den travintresserade mer info om allt som rör betting och spel på hästar.

Många alternativ idag

Trav har som sagt en särskild position på den svenska spelmarknanden. Det har länge varit populärt att betta på trav, och i och med nätcasinonas framväxt har intresset blivit ännu större. Idag erbjuder ännu bättre odds, och det är lättare än någonsin att komma igång att betta på trav. ATG har tidigare haft ett monopol på trav , men idag finns det många alternativ - vilket så klart är en fördel för varje bettare.horse racing

Från V75 till Dagens Dubbel

Det finns så klart flera olika travtyper i Sverige, men allra vanligast är V75. Loppet går i regel av stapeln på lördagar och för att vinna krävs rätt bet på den vinnande hästen i totalt sju tycken lopp. V86 kräver ett vinnande bet i hela 8 stycken travlopp. Vinsterna kan blir riktigt stora, men som sagt så är det inte helt enkelt att lyckas spika vinnaren i så här många tävlingar. En annan populär spelform är Dagens Dubbel. I denna spelform har ATG valt ut två lopp. Det gäller så klart att få ett vinnande bet i båda loppen. Dagens dubbel finns dessutom tillgängligt varje dag. Det finns även tre andra tävlingsformer som går under namnet V5,V4 och V3. I dessa så satsar bettaren på 5, 4 eller 3 travlopp. Några andra kända spelformer som är värda att kika närmare på är:
  • Lunch Dubbel
  • Top 7
  • Trio
  • Tvilling

Flytande och fasta odds

Något som är viktigt att ha koll på är så klart även travoddsen. Enkelt förklarat kan man säga att det finns två typer av odds: fasta och flytande. Det förstnämnda typen sätts i god tid innan loppet startar, till skillnad från det flytande. Detta ändrar sig fram till det att loppet startar. Ett annat namn brukar användas för den här typen av odds är "rörliga odds".

Dessa spelformer erbjuds

Precis som inom alla andra sporter så finns det flera olika spelformer inom trav.
  • Vinnare
Det här både den enklaste och vanligaste spelformen inom trav, och för bettaren gäller det att betta på travloppets vinnare.
  • Segermarginal
Hur stor segermarginal kommer vinnarhästen att ha? Segermarginalen kan beräknas på olika sätt: till exempel i längder men även hals eller huvud.
  • Placering
Givetvis är det även även möjligt att spela på travhästs placering i loppet. En utmaning av det svårare slaget men vilken kan ge hög utdelning.
  • Prestation
Detta bet handlar om hästen kommer att kvalificera sig till finalen eller inte.
  • Head to head
Bettingform i vilket man satsar på den första och andra hästen över mållinjen.

Viktigt att ha koll på statstiken

För att lyckas inom trav är det viktigt att ha koll på tidigare statstik. Den som vill få största mögliga utdelning bör titta närmar på travhästarnas historia. Givetvis ingår även tränarna i analysen. För att få ett bra underlag är det viktigt att även titta på tidigare lopp. Genom att göra det kan en spelarstrategi tas fram, men givetvis är turen också en viktig faktor inom trav. En annan väg att gå är att helt enkelt specialisera inom en viss typ av travlopp, för att på så sätt bli en bättre bettare. En hel del matnyttig infor kan även hittas i särskilda travforum.

Viktigt att bedöma travbanan

Det finns så klart en rad faktorer som påverkar loppets utgång. Många gånger så är det flera faktorer som samspelar, och det är det här som gör sporten så spännande. Något som inte ska glömma bort är vädret. Travbanan måste alltid bedömas och då påverkar så klart faktorer som regn och snö. Men trots det kyliga vädret så anser många att sommarmånaderna är extra svåra att förutspå.

Spelbolagen erbjuder många alternativ

Hur väljer man då bettingbolag? Det finns så klart mängder av alternativ idag. Trav hör ju till en av de absolut populäraste spelformerna, och flertalet av spelbolagen erbjuder trav i en eller annan form. Ett tips är att alltid börja med att titta på hur brett utbudet är. Erbjuds både svenska och interationella lopp? Dessutom bör man så klart även titta på oddsen, ligger de på rimliga nivåer? Om man vill börja spela på en ny bettingsida kan det även vara så att man har chansen att få en bonus av något slag. Det här är alltså en bettingbonus som delas ut till alla nya spelare, med syfte att de ska få chansen att prova på betting i olika former.

Växande intresse för trav

Intresset för travbetting har ju växt rejält under senare år. Det beror inte minst på att det idag är möjligt att betta direkt i mobilen. Det gör det enklare för spelarna att jämföra odds men också att komma igång. Det finns mängder av spelalternativ för den som vill betta idag, och det gör att allt fler spelare upptäcker trav. Många spelare riktar även blickarna utnomlands, vilket kan ta spelandet till en helt ny nivå.