Håll koll

Hur blir du då en riktigt proffsspelare på odds online? Det ska vi gå igenom nu. Som du kanske förstår av rubriken för detta avsnitt så handlar det om att ha koll. Att vara strukturerad i ditt spelande och veta vad det är du gör samtidigt som du har stenkoll på ekonomin. Till att börja med är det roligt att läsa på och veta mycket om den sport du spelar på. Men det viktigaste av allt är faktiskt att vara smart med din spelbudget. Den ska hålla benhårt i alla väder. Börja inte plocka ut pengar från spelkontot efter en första vinst. I längden kommer det att löna sig att låta pengarna vara ett tag. Det är dessutom väldigt viktigt att skilja på dina spelpengar och din övriga ekonomi för att det ska gå bra.

Skapa budget för spel och håll koll

Så nu när du har din spelbudget klar måste du försöka att hålla dig i skinnet. Börja inte med att satsa allt på någon annans tips. Gör istället upp lite regler för dig själv, hur du ska spendera dina pengar, hantera dina förluster och vinster. Vill du gå plus i det långa loppet gäller det att inte vara för våghalsig helt enkelt. En enkel regel du kan hålla dig till i början är att du inte får göra en satsning som övergår 5 % av spelbudgeten. Om du vill göra en satsning på ett odds men känner dig osäker så är det bra att göra en mindre satsning. Kanske på en eller två procent av spelbudgeten för månaden. Är det en satsning du vill göra som du känner dig säker på att den kommer gå in så kan du istället lägga den på fyra eller fem procent. Håller du dig till den här regeln så kommer storleken på dina satsningar att kunna bli större i takt med att din spelbudget blir större. Samma sak om den blir mindre vilket gör att du inte kommer att kunna gå minus så lätt.betting and notetaking

Oddsbok för anteckningar och erfarenheter

Precis som med allt annat så är det bra att försöka lära dig av dina erfarenheter när du spelar på odds. Du kanske har spelat poker till exempel? Då vet du att för att bli riktigt bra måste du lära känna dig själv och ditt spelbeteende för att kunna bli riktigt duktig och för att fortsätta tycka det är roligt. Därför rekommenderar vi att du påbörjar en oddsbok när du börjar spela. Det är helt enkelt en anteckningsbok där du skriver ner all information som rör dina satsningar. På det sättet får du snabbt en bra överblick över hur du spelar, vad som fungerar och inte. Du kan helt enkelt följa ditt spelande och se hur det går för dig.

Enkel fälla

Om du gör på det här sättet slipper du den enkla fällan. Den är nämligen att bara fokusera på de gånger du vunnit stort och däremellan ignorera när det gått mindre bra. Gör du det så är det lätt att du gör ogenomtänkta satsningar. Det kan även bli så att du lättare ger upp, efter en längre period med mindre vinster och många små förluster är det lätt att tappa modet. Då är det väldigt bra att kunna gå tillbaka och se hur det egentligen har sett ut. Du får helt enkelt en mer sann och rättvis bild av ditt spelande. Du kan även analysera ditt spel bättre och verkligen ta lärdom av hur det gått över en längre tid. Då ser du vilka val som lett till vad och så vidare.

Det enda sättet

Att föra statistik över ditt spelande är faktiskt mer eller mindre det enda sättet att kontrollera det. Eftersom det är så otroligt lätt att bara minnas de bra, eller dåliga, stunderna, är det otroligt viktigt att få en rättvisande bild. Det går helt enkelt inte att komma ihåg allting! Du bör alltid föra statistik, och om du inte gör det bör du ifrågasätta dig själv. Betting är ju som sagt en väldigt unik företeelse. Kunskap och tur blandas i betting på sätt som de två kanske inte gör i resten av livet, eller i vart fall inte på ett lika tydligt sätt. För att inte bli lurad av branschens karaktär är det viktigt att vidta åtgärder!

Använd guide på nätet och håll koll på marknaden

Vill du inte ha en vanlig anteckningsbok och tycker att det verkar tråkigt att räkna ut statistik och sådant själv på ditt spelande. Ja du vill kanske inte lägga så mycket tid på det helt enkelt. Då finns det flera lösningar. Det är nämligen ett flertal sajter online som erbjuder så kallade spelböcker och där får du hjälp av speciellt framtagna programvaror för ändamålet helt enkelt. Spelsajter har också sportsbettingrecensioner som ger dig en bra överblick av marknaden och hur du väljer rätt odds. Spelaspel.se är en av de sajterna och där kan du hålla koll på vad som sker, vilka aktuella odds som finns ute och vart du kan finna bra bonusar på sport online. Det kan givetvis vara bra att använda sig av sidor istället för en gammal vanlig anteckningsbok. Du vill ju ha så mycket information om branschen som möjligt! Var dock försiktig när du väljer sida, så att du inte blir medlem på någon som i slutändan visar sig ge dåliga tips!