Fotbollsbetting

Fotbollsbetting är en av de allra mest populära formerna av sportsbetting. Det finns flera olika typer av fotbollsbetting som det går att ägna sig åt. Dessutom är det numera lättare att spela på fotbollsbetting än vad som någonsin varit fallet tidigare. Detta på grund av spelsidorna på nätet som gör att det lätt går att lägga ett spel på en match. I denna artikel ska vi ta oss en mer detaljerad titt på fotbollsbetting. Vi ska förklara vad fotbollsbetting är för något. Vi sk även lista några av de olika typer av fotbollsbetting som finns tillgängliga ute på marknaden.

Vad är fotbollsbetting?

Fotbollsbetting går ut på att du lägger ett spel på en eller flera fotbollsmatcher. Dessa spel kan bland annat handla om ifall en match kommer att sluta med vinst för hemmalaget, oavgjort eller vinst för bortalaget. De kan även handla om att du satsar pengar på vad slutresultatet av en match kommer att bli. Exempelvis kan det handla om ifall den kommer sluta 2-1, 0-0 eller 0-1. En annan typ av fotbollsbetting går ut på att du spelar på specifika händelser som du tror kommer att inträffa under en match. Detta kan bland annat handla om vem du tror kommer att bli matchens första målgörare, om en viss spelare kommer att göra mål eller inte, om det kommer att delas ut något rött kort, och så vidare. Det är även en skillnad på vanlig betting och livebetting. Mer om detta härnäst.

Vanlig betting

Ägnar du dig åt vanlig fotbollsbetting så innebär det att du lägger ett spel på en match redan innan denna har börjat. Oavsett vad för typ av spel det är du lägger så lägger du då en insats innan den eller de matcher du spelar på sätter igång. Traditionellt sett är detta det vanligaste sättet att spela på fotboll på. Det har dock börjat få allt mer konkurrens från live betting som blir alltmer populärt bland många spelare runt omkring i världen. football betting

Livebetting

Ägnar du dig istället åt livebetting så lägger du ett spel på en eller flera matcher som redan har börjat. Skillnaden mellan vanlig betting och livebetting är alltså att du när det gäller vanlig betting lägger ett spel på en match redan innan den börjat, medan live betting handlar om att du lägger ett spel på en match som redan blåsts igång. De typer av spel du kan lägga är ofta desamma oavsett om du ägnar dig åt vanlig betting eller livebetting. I somliga fall är det dock inte så, och t.ex. så tillkommer det en del typer av spel som du kan lägga när du ägnar dig åt livebetting men som inte finns tillgängliga för vanlig betting. Exempel på dessa är t.ex. att du kan spela på om en viss händelse kommer att inträffa inom ett visst antal minuter. Exempel på en sådan händelse kan vara att en spelare får rött kort eller att ett lag tilldöms en straff.

Spela på slutresultatet

Det vanligaste när det gäller fotbollsbetting är att man lägger ett spel som handlar om vad slutresultatet i en match kommer att bli. Ett klassiskt sätt att göra detta på är att lägga spel på det sätt som t.ex. Stryktipset använder sig av. Ett sådant spel innebär att du måste välja mellan om en match kommer sluta med 1, X eller 2. 1 är alltså vinst för hemmalaget, X är oavgjort och 2 innebär vinst för bortalaget. Ett annat sätt när det kommer till att spela på slutresultat är som tidigare nämnt att lägga ett spel på vad matchens exakta slutresultat kommer att bli.

Spela endast på en halvlek

Det går också att lägga spel som endast handlar om vad resultatet för en viss halvlek i en match kommer att bli. Det kan fungera som så att du endast spelar på en av matchens halvlekar. Annars så spelar du på båda två men skiljer dem åt. Detta genom att spela på vad resultatet för respektive halvlek kommer att bli. Det är då alltså inte matchens slutresultat som är det viktigaste, utan istället hur vardera halvlek kommer att sluta. Spelar du då t.ex. på den andra halvleken i en match så spelar det inte någon roll vad resultatet i den första halvleken blir.

Andra typer av spel

Att spela på slutresultatet i en match är långtifrån det enda du som ägnar dig åt fotbollsbetting kan lägga ett spel på. Exakt vad du kan spela på skiljer sig som tidigare nämnt något åt beroende på om du spelar i form av vanlig betting eller om du istället ägnar dig åt live betting. Exempel på populära typer av spel som inte handlar om slutresultatet i en match inkluderar dock följande:
  • Vem blir matchens första målskytt?
  • Hur många gula och/eller röda kort kommer att delas ut?
  • Kommer en viss spelare att bli utvisad?
  • Hur många mål kommer en viss spelare att göra?
Fotbollsbetting har länge tillhört en av de populäraste formerna av sportsbetting. Det finns inte heller några tecken på att det kommer att minska i popularitet, utan snarare tvärt om. Branschen utvecklas nämligen i en snabb fart och det tillkommer jämnt och ständigt nya typer av spel som går att lägga på matcherna. Fotbollsbetting är med största möjliga sannolikhet därför något som är här för att stanna!